Sugrįžo po 20 metų

Mokyklos 3-ios laidos abiturientai (1986-1997) po 20 metų sugužėjo į klasės vadovių N. Beržinskienės ir A. Miliauskienės kabinetus. Netilo kalbos apie mokyklinius renginius : Šimtadienį (vaidino K. Binkio ,,Atžalyną“), Paskutinį skambutį, išleistuves. Vartė nuotraukas, vinjetę, skaitė laiškus, rašytus per paskutinę pamoką, prisiminė prieš 10 metų mokyklos kiemely surastą ir iškastą butelį, kuris slėpė slapčiausias mintis, norus, palinkėjimus. ,,Šito susitikimo labai laukėme, planavome“,- kalbėjo mūsų auklėtiniai. Tad suskubo ne tik iš įvairių Lietuvos miestų , bet ir iš Švedijos (V. Kirejevas ),Turkijos (R. Palinauskaitė ), Airijos (J. Saldukaitytė), Anglijos (N. Krivickaitė, D. Sasnauskas, G. Krivickas). Suradę laimę ne tik gimtajame krašte, bet ir svetur, turintys statybų, viešbučių, maitinimo įstaigų verslą. Bet visgi svarbiausia ne kuo tu esi, bet koks esi. Nuoširdumas, paprastumas, altruizmas – vertybės, kurias skiepijome savo mokiniams.

Šventė tęsėsi Vilkaviškio rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje. Tik sutemus atsisveikinome, palikome vienus. Ir taip keista – juk įpratusios savo mokinius saugiai parvežti. Och, juk suaugę, po kelerių metų, kuo jie labai stebėjosi, jau irgi 40 – mečiai. Buvę abiturientai dėkoja visiems dėsčiusiems mokytojams, o ant suvenyro – simbolinio medžio, dovanoto mokyklai, užrašė : ,,Lai šis simbolinis medis pasipuošia gražiausiais prisiminimų žiedais ir kasmet užaugina sėkmingus ateities vaisius“.

Auklėtoja Asta Miliauskienė

1 Response

  1. Laura parašė:

    Didelis Ačiū šios mokyklos mokytojams, kad mes visi tapome gerais žmonėmis. Kiekvienas savo gyvenime pasiekėme savo tikslų ir siekiame jų toliau. Musų klasės buvo pačios pačiausios.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *